Hummerbuljong

Denna buljong kan förberedas långt i förväg och frysas in.

Hummerbuljong Receptbild - Allt om Mat
Agneta Thorsèn

Hummerbuljong

Ingredienser 5 dl

1 msk konjak
2 msk olivolja
1 st vitlöksklyfta
1 st gul lök
2 st dillstjälkar
1 st morot
1 msk tomatpuré
1 dl vitt vin, torrt
1 msk hummerfond, koncentrerad, och 1,2 liter vatten
1 tsk fänkålsfrön, hela
2 st humrar, skalen

1. Krossa hummerskalen. Skala och skär morot, lök och vitlök i  små bitar.
2. Bryn hummerskal, grönsaker, fänkålsfrön och tomatpuré i olivoljan tills det fått lite färg. Lägg i dillstjälkarna, häll i all vätska och låt koka upp. Sjud 30 min på svag värme.
3. Ta av från värmen, lägg på lock och låt stå och dra 1 timme. Sila. Koka ihop tills 5 dl återstår. Låt kallna.

TIPS!
För en förenklad variant kan du krossa hummerskalen och koka upp dem med 5 dl hummerbuljong från färdigköpt fond. Låt stå en timme. Sila.

Recept från