DETTA INLÄGG SPONSRAS AV Bong Touch of Taste

Hummer – och peppargravad lax – hur gott som helst på julbordet

Grava julens godaste lax – med smak av hummer och peppar!

Annonsen laddas.

GÖR SÅ HÄR

  1. Ta bort benen i laxen med liten tång.
  2. Stöt all peppar grovt i mortel och blanda med socker, salt och hummerfonden.
  3. Skär några skåror i laxen på skinnsidan och gnid in kryddblandningen på laxens filésida, avsluta med dillen.
  4. Låt stå i rumstemperatur 1 timme tills socker och saltet smält.
  5. Täck med plast och grava i kylskåp i 48 timmar. Vänd laxen några gånger under gravningen.
  6. Skär laxen tunt vid servering.
  7. Numera behöver inte laxen frysas innan gravning. Livsmedelsverket har tagit bort den rekommendationen, härligt!

Recept från Allt om Mat