I annonssamarbete med BONG TOUCH OF TASTE

Snabb hummer- och apelsindoftande  fiskgryta. En god fiskgryta att bjuda många på. Servera gärna tillsammans med rouille och ett gott bröd.

För 4

Ingredienser

500 g potatis
1 fänkål
0,5 purjolök
2 msk olivolja
1 skivad vitlöksklyfta
2 msk tomatpuré
250 mg 1/2 paket saffran
2 tomater
1 dl vitt vin
1 msk Bong Touch of Taste Hummerfond
5 dl vatten
2 apelsiner, finrivet skal och saft
300 g torsk
300 g lax
Rouille
4 g 1-2 vitlöksklyftor
20 g 1 spansk peppar, röd
2 äggulor
1 msk citronsaft
2 dl majsolja
salt
  1. Skala, skölj och ansa grönsakerna.
  2. Skär dem i mindre bitar.
  3. Fräs grönsakerna i olivolja och tillsätt skivad vitlök, tomatpuré & saffran. Slå på vitt vin, Bong Touch of Taste hummerfond, vatten samt både skal och saft från apelsinerna.
  4. Låt allt puttra i 20 min och gör rouille under tiden.
  5. Rouille:
  6. Finhacka vitlöksklyftorna och spansk peppar.
  7. Lägg det i en vid skål och tillsätt äggulorna, citronsaft och lite salt.
  8. Vispa och droppa majsoljan i en fin stråle till en tjock majonnäs.
  9. Smaka av med salt.
  10. Skär fisken i bitar och lägg i grytan och låt de puttra med i ett par minuter.
  11. Servera grytan i djupa tallrikar med rouille och gärna ett gott bröd till.