Höstsallad med senapsfrövinägrett

Recept på höstsallad med senapsfrövinägrett. En färgsprakande sallad är en bra inledning på middagen. Krutongerna görs av färdig pizzadeg.

För 8 personer:

Ingredienser

överbliven pizzadeg från flatbreads
2 msk olivolja
1 tsk flingsalt
4 sharonfrukter
4 avokador
1 huvudsallad
150 g salladsmix blandad
70 g spenat
0,5 dl tranbär torkade
2 dl nötter blandade, t ex valnötter och pekannötter

Dressing:

1 msk senapsfrön bruna
0,5 msk dijonsenap
2,5 msk äppelcidervinäger
0,5 msk honung
1,5 dl olivolja
0,5 tsk salt
2 krm svartpeppar nymald

30 minuter

Höstsallad med senapsfrövinägrett

  1. Dressing: Rosta senapsfröna ca 1 minut i het panna tills de börjar poppa. Häll i skål och vispa i senap, vinäger, honung, olja, salt och peppar.
  2. Skär resterna av pizzadegen i tärningar. Hetta upp olja i en panna och stek degbitarna tills de fått fin färg. Lägg på hushållspapper och strö över flingsalt.
  3. Skiva sharonfrukterna. Gröp ur och skiva avokadon. Bryt salladen i bitar.
  4. Blanda sallad, spenatblad, sharon, avokado och tranbär i en skål. Vänd ihop med vinägretten och lägg upp på fat. Strö över krutonger och nötter, servera genast.