Enkelt att göra och försvinnande gott. Gräddyoghurt kan förstås också bytas ut mot gräddglass.

För 4 person(er)

Ingredienser

2 syrliga äpplen
25 g smör
1/2 dl flytande honung

Fras

1/2 dl hasselnötter
75 g smör
1 1/2 dl havregryn
1/2 dl strösocker
1/2 tsk stött kardemumma

Gräddyoghurt

1 dl vispgrädde
1/2 dl turkisk yoghurt
1/2 msk florsocker
1 tsk vaniljsocker

20 min

1. Fras: Grovhacka nötterna. Smält smöret i en stekpanna. Tillsätt nötter, havregryn, socker och kardemumma. Stek under omrörning tills blandningen fått fin färg. Häll upp på ett fat och låt kallna.
2. Gräddyoghurt: Blanda grädde, yoghurt, flor- och vaniljsocker. Vispa fluffigt.
3. Kärna ur äpplena och skär dem i tunna klyftor. Stek dem i smör i en stekpanna tills de börjar mjukna. Ringla över ­honungen och låt puttra ca 1 minut.
4. Fördela äppelklyftorna i glas eller på assietter. Strö över nötfraset och ­servera med gräddyoghurt.

Fler recept med: Övrigt