Honungskyckling med gurka och mangoormar

Är det ont om tid behöver inte kycklingen träs upp på spett,
men barnen brukar tycka att det blir festligt att äta dem så.

1. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
2. Skär kycklingfiléerna i 4 bitar på längden. Stick eventuellt igenom träspett och lägg dem i en form. Häll på teriyakisåsen och pressa över saften av apelsinen.
3. Hyvla gurkan i långa remsor med osthyvel (vänd gurkan när
ca hälften återstår så går det lät-
tare). Skär bort skalet på mangon och skär loss fruktköttet på vardera sida om kärnan. Skär mangon i tunna skivor. Blanda gurka och mango i en skål.
4. Stek kycklingen runt om i olja i en panna på medelvärme ca 4 min. Ringla över honungen i sista minuten. Slå på marinaden och låt den hastigt puttra ihop. Servera med gurk- och mangoormar, vildris samt apelsinklyftor.

Recept från