Är det ont om tid behöver inte kycklingen träs upp på spett,
men barnen brukar tycka att det blir festligt att äta dem så.

För 4 person(er)

Ingredienser

3 dl vildrisblandning
500 g kycklingfilé
1 dl teriyakisås (Kikkoman)
1 apelsin
1 gurka
1 mango
2 msk matolja
1 msk honung flytande

Till servering

1 apelsin i klyftor

1. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
2. Skär kycklingfiléerna i 4 bitar på längden. Stick eventuellt igenom träspett och lägg dem i en form. Häll på teriyakisåsen och pressa över saften av apelsinen.
3. Hyvla gurkan i långa remsor med osthyvel (vänd gurkan när
ca hälften återstår så går det lät-
tare). Skär bort skalet på mangon och skär loss fruktköttet på vardera sida om kärnan. Skär mangon i tunna skivor. Blanda gurka och mango i en skål.
4. Stek kycklingen runt om i olja i en panna på medelvärme ca 4 min. Ringla över honungen i sista minuten. Slå på marinaden och låt den hastigt puttra ihop. Servera med gurk- och mangoormar, vildris samt apelsinklyftor.