Honungskaka med chokladglasyr

En mjuk kaka med härligt kryddig smak av ingefära, nejlika, syltade apelsinskal och honung. Toppa med ett smarrigt chokladtäcke.

1. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret. Dela 3 av äggen i gulor och vitor och häll äggulorna i en skål. Knäck i det hela ägget. Vispa till skum tillsammans med honung och socker.
2. Blanda mjöl, bakpulver, kryddor, apelsinskal och vänd ner blandningen i äggsmeten. Rör i kallt vatten.
3. Vispa de 3 äggvitorna till fast skum och vänd ner i smeten, lite i taget, med lätt hand. Häll smeten i en liten långpanna (ca 20×35 cm) täckt med bakplåtspapper.
4. Grädda kakan strax under mitten i ugnen ca 30 minuter. Prova med sticka att den känns torr. Låt kakan svalna.
5. Smält chokladen och bred den över kakan. Dela cocktailbären och garnera med dem och skär kakan i bitar innan chokladen stelnat helt.

Recept från