Honung- och getostkräm med betor i vaniljlag, grönsaker och örter

Recept på honung- och getostkräm med betor i vaniljlag, grönsaker och örter. Getost och honung är en klassisk kombination. Här får de sällskap av betor i vaniljlag.

40 minuter + 2 timmar marinering

Gör så här:

  1. Koka betorna mjuka med skalet på. Gnugga bort skalet under rinnande kallt vatten.
  2. Dela vaniljstången. Koka en lag av ättika, socker, vatten och vaniljstång. Låt svalna. Halvera betorna, lägg dem i lagen. Marinera ca 2 timmar.
  3. Getostkräm: Lägg getost och honung i en matberedare. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet. Lägg citronskal, yoghurt och peppar i matberedaren och mixa till en slät kräm. Lägg krämen i en spritspåse.
  4. Smulor: Finhacka kavringen och stek den krispig i olja. Låt rinna av  på hushållspapper. Finhacka baconet. Stek det knaprigt och låt rinna av på hushållspapper.
  5. Lägg kavring, bacon och valnötter i en matberedare och mixa till ett grovt smul.
  6. Dressing: Blanda ihop alla ingredienser.
  7. Hyvla minigurkorna på längden med en osthyvel. Lägg upp betor, getostkräm, gurka och salladsblad på tallrikar. Ringla över citrondressing och strö på smulor. Krydda med salt och peppar och toppa med örter. 

 

Recept från