I annonssamarbete med BONG TOUCH OF TASTE

Recept på hollandaisesås. God fisksås som är smarrig till den grillade laxen eller någon annan fisk. Citronsaften som finns i såsen ger en härlig syrlighet som matchar fiskrätten perfekt!

För 4 portioner

Ingredienser

300 g smör
3 äggulor
2 msk citronsaft
1 msk finhackad färsk dill
1 msk Bong Touch of Taste Fiskfond
Salt & vitpeppar

Hollandaisesås med smak av dill — gör så här:

  1. Smält smöret i en kastrull, värmehåll på ca 60 grader.
  2. Vispa samman äggulor med citronsaft i en kastrull i ett vattenbad till en krämig konsistens. Max 65 grader!
  3. Ta kastrullen från värmen.
  4. Tillsätt smöret i en fin tunn stråle i äggsmeten under konstant vispning. Till en början lite i taget och därefter allt snabbare.
  5. Smaka av såsen med fonden och nyhackad färsk dill.