Hokifilé med broccolimos

Godast blir såsen med körsbärstomater, men hela tomater från burk går också bra.

Hokifilé med broccolimos Receptbild - Allt om Mat
Ulf Svensson

Hokifilé med broccolimos

Ingredienser 4 person(er)

1 tsk salt
2 dl vatten
1 krm svartpeppar, nymald
0,5 msk råsocker
2 st körsbärstomater, burkar (à 400 g, Coop)
600 g hokifilé
Tillbehör
morötter, rårivna
Broccolimos
0,5 tsk salt
1 krm vitpeppar, nymald
750 g potatis
3 dl mjölk
100 g broccoli
75 g ädelost

1. Tina hokifilén halvmjuk i mikrovågsugnen.
2. Skala och skär potatisen i bitar. Koka den nästan mjuk i vatten. Dela broccolin i små buketter och koka den med potatisen de sista 3 minuterna. Häll av vattnet, tillsätt mjölken och mixa till mos. Smula ner ädelosten och smaka av med salt och peppar.
3. Värm tomaterna med råsocker, vatten, salt och peppar i en traktörpanna. Skär fiskblocken i 8 rejäla bitar och låt dem koka försiktigt på svag värme i tomatsåsen ca 5 min.
4. Servera fisken i tomatsås med broccolimoset och morötter

Recept från

Kommentera

Nu kan du kommentera med Facebook. Vi vill gärna höra dina åsikter så logga in med ditt Facebook-konto och skriv din kommentar.

Läs mer om våra regler