Hoisinsås

Skär rent kotletten till medaljonger. Det blir magra och fina köttbitar.
Hoisinsås kan man köpa färdig men denna är betydligt godare.

Hoisinsås Receptbild - Allt om Mat
Lars Paulsson

Hoisinsås

Ingredienser 2 person(er)

0,5 tsk salt
0,5 tsk salt
0,5 msk smör
1 st morötter
1 krm grovmald svartpeppar
1 st gul paprika
1 st rödbetor
2 st fläskkotletter
30 g rucola eller kruksallad
Hoisinsås
1 tsk sambal oelek
1 tsk färsk ingefära, riven
2 msk ketchup
0,5 dl ketjap manis, söt soja
Till servering
4 dl jasminris, kokt

1. Finstrimla morötter, paprika och rödbeta. Koka upp vatten och salt i två kastruller. Lägg ner strimlad morot och rödbeta att koka var för sig 1/2 minut (annars blir allt rött). Låt rinna av.
2. Blanda paprikan med de rivna kokta rotfrukterna och rucolan eller salladen.
3. Skär bort ben och den feta randen på kotletten så att endast kotlettmedaljongen återstår. Stek dem 3 minuter per sida i smör. Salta och peppra. Lägg grönsakerna ovanpå kotletterna.
4. Blanda samman såsen och droppa över. Servera med kokt ris.

Recept från