Högrevsburgare med extra allt

Recept på högrevsburgare med extra allt.Högrevsfärs har en något högre fetthalt än traditionell nötfärs. Fettet är en smakbärare, och burgaren får extra god smak.

40 minuter+ 25 minuter

Gör så här:

  1. Skala och finriv vitlök och lök. Blanda färsen med vitlök,  lök, ägg, salt och peppar. Forma till åtta biffar, ca 1 cm tjocka. 
  2. Dela bröden, skiva tomaterna. Skala och finstrimla rödlöken. Skär gurkan i skivor.
  3. Grillning:  Grilla burgarna direkt ca 3 min på varje sida. Lägg på ostskivor så de smälter på ovansidan. Grilla bröden lätt vid kanten av grillen.
  4. Lägg ihop sallad, sås, tomater och nygrillad burgare. Toppa med mer sås, lök och saltgurka. 

Tomat- och chilisås

25 min, ca 21/2 dl
2 tomater
1 röd chili, t ex spansk peppar
1 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
1 tsk curry
1 msk rapsolja
3 msk rårörsocker
1 1/2 msk rödvinsvinäger
1/2 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar

Gör så här:
1. Tärna tomaterna. Kärna ur och hacka chilin. Skala och hacka lök och vitlök.
2. Fräs tomater, chili, lök och curry  i olja i en kastrull ca 2 min. Strö över sockret och tillsätt vinägern. Krydda med salt och peppar. Låt sjuda utan lock ca 15 min.
3. Mixa såsen slät med mixerstav och låt kallna. 

 

Recept från