Högrevsburgare med extra allt

Recept på högrevsburgare med extra allt.Högrevsfärs har en något högre fetthalt än traditionell nötfärs. Fettet är en smakbärare, och burgaren får extra god smak.

För 8 personer

Ingredienser

800 g nötfärs gärna högrevsfärs
1 vitlöksklyfta
1 gul lök
1 ägg
2 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar nymald

Tillbehör:

8 hamburgerbröd (se recept)
4 tomater
1 rödlök
4 saltgurkor
2 gemsallad
8 skivor cheddarost ca 2 mm tjocka
tomat- och chilisås se recept nedan

40 minuter+ 25 minuter

Högrevsburgare – gör så här:

  1. Skala och finriv vitlök och lök. Blanda färsen med vitlök,  lök, ägg, salt och peppar. Forma till åtta biffar, ca 1 cm tjocka. 
  2. Dela bröden, skiva tomaterna. Skala och finstrimla rödlöken. Skär gurkan i skivor.
  3. Grillning: Grilla burgarna direkt ca 3 min på varje sida. Lägg på ostskivor så de smälter på ovansidan. Grilla bröden lätt vid kanten av grillen.
  4. Lägg ihop sallad, sås, tomater och nygrillad burgare. Toppa med mer sås, lök och saltgurka. 
Fler recept med: Hamburgare, Övrigt, Sås och marinad