Hjortstek med betsallad

Använd gärna hjortstek på ben om du får tag på det, vi provlagade en stek utan ben. Vattenkrassen kan ersättas med rucola.

Annonsen laddas.

50 min+1 dygn att dra+1 timme och 25 min i ugn

Hjortstek med betsallad

1. Sallad: Koka gul- och polkabetorna i en kastrull och rödbetorna i en annan tills de är mjuka. Skala dem under rinnande kallt vatten. Skär betorna i klyftor. Lägg gul- och polkabetor i en burk och rödbetorna i en egen.

2. Koka upp ättika, socker och vatten så att sockret löses upp. Häll lagen över betorna. Låt stå i kylen 1 dygn.

3. Sätt ugnen på 125 grader. Gnid in steken med salt, peppar och olja.  Lägg köttet i en ugnssäker form.

4. Stek köttet mitt i ugnen till 48 grader innertemperatur, beräkna ca 1 timme och 15 min. Linda in köttet i aluminiumfolie och låt vila ca 20 min i den varma formen.

5. Plocka vattenkrassen. Ansa och halvera rädisorna. Skala och skiva löken. Låt betorna rinna av. Blanda betor, vattenkrasse, rädisor och lök. Ringla över oljan och krydda med salt och peppar.

6. Höj ugnsvärmen till 250 grader. Ta bort folien från köttet. Ställ köttet i ugnen och tillaga ca 10 min, så att köttet får fin färg, vänd efter halva tiden. Låt köttet vila ca 10 min. Skär köttet i skivor och servera med betsalladen.

Recept från Allt om Mat