Hjortpastrami med russin- och mandelchutney

Recept på hjortpastrami. Förbered gärna hjortpastramin dagen före. Tänk på att använda en riktigt vass kniv när du skär ­köttet, för att få fina, tunna skivor.

Annonsen laddas.

30 min + 30 min marinering + 6 timmar i kylen

Hjortpastrami med russin- och mandelchutney

 

Gör så här:

1. Putsa köttet. Skär i ca 2 cm ­breda remsor. Blanda köttet med liquid smoke. Låt stå i rumstemperatur ca 30 min, vänd köttet med jämna mellanrum.

2. Blanda peppar och paprikapulver. Salta köttet och vänd det sedan i kryddblandningen så att det är helt täckt av kryddorna.

3. Bryn köttet snabbt runt om i olja ca 1 minut. Låt svalna. Linda in pastramin i plastfolie och låt den kallna i kylen ca 6 timmar.

4. Chutney: Kärna ur och fintärna äpplet. Skala och finhacka lök och vitlök. Kärna ur och finhacka chilin. Hacka mandeln.

5. Blanda alla ingredienser till chutneyn i en kastrull. Koka upp och låt koka kraftigt ca 5 min. Låt chutneyn kallna. 

6. Skär köttet i ca ½ cm tjocka ­skivor och lägg det på ett serveringsfat. Strö över flingsalt och toppa med chutney. Garnera med smörgåskrasse.

Recept från Allt om Mat