Såsen har man både i bakpotatisen och att dippa kycklingklubborna i.

För 4 person(er)

Ingredienser

1 kg kycklingklubbor
1 tsk salt
0,5 msk sesamfrö

Marinad:

2 msk rapsolja
2 msk soja
2 tsk sambal oelek
1 msk tomatketchup
1 msk limesaft pressad

Dip:

3 dl gräddfil
0,5 röd lök liten och finhackad
0,5 röd paprika finhackad
0,5 tsk sambal oelek
2 krm salt
1 vitlöksklyfta pressad

Garnering:

limeklyftor

Servera med:

bakad potatis, tärnad paprika, tomat och svarta oliver

1. Sätt ugnen på 225°.
2. Blanda samman marinaden i en plastpåse eller skål och lägg ner kycklingklubborna. Se till att det kommer marinad runt alla bitar.
3. Lägg sen upp dem på en plåt, salta och strö över sesamfrö. Ugnsstek klubborna mitt i ugnen 30 minuter till fin färg.
4. Blanda samman dipsåsen.
5. Servera kycklingen med bakpotatis, dipsås och grönsaker.