Saftig sallad som nästan är som en salsa, ingen sås behövs. Hettan från jalapeño ger gott sting. God till kyckling och lax.

För 4 personer

Ingredienser

Het jordgubbsallad till grillat kycklingspett

1 liter jordgubbar
1 färsk lök
2 jalapeño, gärna i olika färger
1 tsk flytande honung
1 msk + 1 msk olivolja
1 krm + 1 tsk salt
400 g kycklingfilé
4 kvistar färsk timjan
1 krm nymald svartpeppar
1/2 liter ruccola

20 min

Het jordgubbsallad till grillat kycklingspett

 

1. Skär jordgubbarna i skivor eller kvartar. Skiva lök och jalapeño och blanda med jordgubbar, honung, 1 msk olja och 1 krm salt.

2. Skär kycklingköttet i bitar. Repa bladen av timjankvistarna och blanda kycklingen med timjan, 1 msk olja, 1 tsk salt och svartpeppar.

3. Trä upp köttet på små blötlagda grillspett. Grilla spetten ca 5 min per sida. Servera med jordgubbssalsa och rucola.