Het chiligryta

Recept på het chiligryta. Servera grytan till åtta personer eller spara halva grytan till flera suveräna middagar.

Här är ett recept på chilipaj med zucchinisallad!

Här är recept på chililasagne med svartkål!

20 minuter + 40 minuter koktid

Gör så här:

  1. Skala rotfrukterna och skär i riktigt små bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Hacka chilin.
  2. Fräs rotfrukter, lök, vitlök och chili med oregano, spiskummin och chilipeppar i olja i en gryta ca 2 min.
  3. Stek färsen i smör i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Blanda ner färsen i grytan.
  4. Tillsätt tomater, öl, tomatpuré, kakao, fond och honung. Låt sjuda på svag värme under lock ca 40 min. Rör om då och då.
  5. Skölj bönorna i kallt vatten och vänd ner dem i grytan.
  6. Servera hälften av grytan med önskade tillbehör.

Recept från