Hemlagad senap

Den här sötstarka senapen kan du smaksätta med honung, citroneller apelsinskal. Gör gärna flera olika sorter.

För 2 dl

Ingredienser

Senap

1,5 dl senapspulver Colmans
2 msk vetemjöl
1,25 + ¼ dl vatten
1 dl strösocker
1 krm salt
1 msk rödvinsvinäger
2 msk rapsolja

Smaksättning

2 msk honung
0,5 citron rivet skal
0,5 apelsin rivet skal

5 min + tid att mogna

Hemlagad senap – gör så här:

  1. Blanda senapspulver och vetemjöl i en bunke. Koka upp vattnet och tillsätt det under kraftig vispning. Låt stå och dra ca 20 min tills blandningen har svalnat.
  2. Rör ner socker, salt, vinäger och olja. Vispa kraftigt för hand eller med elvisp. Smaksättningen kan varieras med honung, citron- eller apelsinskal.
  3. Förvara senapen i en glasburk med lock. Låt den stå och mogna ett dygn i kylskåp innan den serveras.
Fler recept med: Fest, Jul, Övrigt, Sås och marinad, Svenskt