Hemlagad äppelglögg

Recept på hemlagad äppelglögg. Smakrik glögg gjord på äppelmust. Konjak ger extra värme till smaken.

5 minuter + 20 minuter för glöggen att dra

Hemlagad äppelglögg – gör så här

  1. Häll äppelmusten i en kastrull. Skala och skiva ingefäran. Lägg ingefära, kryddnejlikor, kanel, kardemumma och citron i musten och koka upp.
  2. Ta kastrullen från plattan och tillsätt vin och konjak. Låt glöggen dra 15–20 min.
  3. Sila bort kryddorna och värm glöggen till 85° före servering.

Passar bra till glöggen

Salta tilltugg

  • Enkla västerbottensost- och valnötsbröd
  • Smördegstarte med glögglaserad lök och chèvre
  • Salmalax med citronett, frasig grönkål och ingefärs- och sojamajonnäs

Söta tilltugg

  • Päron- och ingefärs­paj med citron- och kardemummasocker
  • Saffranstryffel med torkade tranbär och kokos
  • Äppelbulle med vit choklad, kardemumma och pekannötter

Dryck

  • Kaffe

Recept från