Hemgjorda tortillachips med het salsa

Recept på hemgjorda tortillachips med het salsa. Tigersås är en bra smaksättare i både marinader, glazer och hamburgare. Eller som här, i salsan till tortillachipsen. Finns i vanliga livsmedelsbutiker.

För 6 personer på buffé:

Ingredienser

4 tortillabröd stora, mjuka 
1 msk rapsolja
1 tsk paprikapulver starkt
0,5 tsk salt

Salsa:

2 paprikor röda
2 tomater
1 gul lök liten
1 vitlöksklyfta
2 msk rapsolja
1 msk lime pressad
0,5 tsk tigersås –1 tsk
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar nymald 

20 minuter

Hemgjorda tortillachips med het salsa — gör så här:

  1. Salsa: Kärna ur och hacka paprikorna. Halvera och kärna ur tomaterna och skär i små bitar. Skala och finhacka lök och vitlök.
  2. Fräs allt i olja tills löken är mjuk, ca 5 min. Mixa slätt med mixerstav. Rör ner limesaft och tigersås. Krydda med salt och peppar. Låt stå i rumstemperatur ca 20 min.
  3. Sätt ugnen på 200°, grillfunktion. Skär tortillabröden i tårtbitar, lägg på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med olja. Krydda med paprikapulver och salt.
  4. Rosta mitt i ugnen ca 10 min, tills chipsen börjar få fin färg. Låt kallna på plåten. Servera med salsan.