Hemgjorda marängottnar

Det är samma ingredienser till vanlig och sjuden maräng. Vill du ha en tårta som är lätt att dela är det bäst med vanlig maräng. Med sjuden maräng blir bottnarna lite sega och svårare att dela i vackra bitar.

1. Sätt ugnen på 125°.
2. Rita cirklar, 18-19 cm i diameter, på ett bakplåtspapper.
3. Vanlig maräng: Vispa upp vitorna och sätt till sockret lite i sänder. Vispa tills smeten är blank och styv och ser ut som innehållet i en kokosboll. Sjuden maräng: Sätt en vid kastrull med vatten på spisen och låt det sjuda, inte koka. Placera bunken med äggvita i vattenbadet och vispa som till vanlig maräng tills smeten är blank, styv och varm, 60-70°.
4. Fördela smeten i cirklarna och bred ut den. Grädda mitt i ugnen i 40-50 minuter eller till dess bottnarna släpper papperet.
5. När bottnarna kallnat bör de förvaras torrt.

Recept från