I annonssamarbete med BONG TOUCH OF TASTE

För 4

Ingredienser

1 kyckling
1 msk olivolja
0,5 citroner
2 vitlöksklyftor
salt och peppar
4 stora potatisar
2 l vatten
4 dl grovt salt
1 röd paprika
1,5 tsk olivolja
2 skivor vitt bröd
500 mg röd spansk peppar
3 msk sherryvinäger
3 äggulor
1,5 msk Bong Touch of Taste Kycklingfond
1,5 tsk paprikapulver
2 dl neutral olja
1 vitlöksklyfta

 

1. Värm ugnen till 175°.
2. Skala och krossa vitlöken, dela citronen i större bitar. Blanda ihop vitlök, citron, salt och peppar i oljan och gnid in i kycklingen.
3. Ugnsbaka till en innertemp på 67° inne vid lårbenet. Låt vila.
4. Dela paprikan i halvor och skär bort alla kärnor. Rosta i ugn i ca 12 minuter med lite olivolja.
5. Lägg paprikan i plastpåse och låt änga av, dra sedan loss skalet.
6. Koka potatisarna i saltat vatten, tills de nästan är klara. Häll av vattnet och låt ånga av.
7. Baka i ugn, 175°, tills de är mjuka i mitten.
8. Skär bort kanterna på brödet. Ta bort kärnorna ur den spanska pepparn och skär i små bitar.
9. Mixa brödet, spansk peppar, rostad paprika, vinäger, äggulor och kycklingfond. Tillsätt oljan i en tunn stråle under mixningen.
10. Riv vitlöken fint och smaka av. Tillsätt salt om så önskas.
11. Servera kycklingen med potatisarna och mojo rojo.