Hickory liquid smoke finns i välsorterade livsmedelsaffärer men kan ersättas med en annan rökig grillsås.

För 4 personer

Ingredienser

600 g fläskytterfilé
3 msk konc kalvfond
2 tsk hickory liquid smoke
2 krm nymald svartpeppar
2 msk rapsolja
2 dl vatten
1/2 msk strösocker
2 tsk Maizena majsstärkelse

Potatis

800 g småpotatisar
3 msk hackad rosmarin
3 msk rapsolja
1 tsk salt

Tillbehör

1 påse blandad sallad (125 g)
250 g körsbärstomater

40 min

Helstekt fläskytterfilé med rosmarinpotatis och hickorysky – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 275°. Skär köttet på längden i två bitar. Pensla dem med fond och liquid smoke och strö över peppar. Låt köttet stå i rumstemperatur ca 10 min.
  2. Blanda potatis, rosmarin, olja och salt i en ugnssäker form. Stek potatisen mitt i ugnen ca 20 min.
  3. Bryn köttet runt om i olja i en stekpanna. Häll vattnet vid sidan om och tillsätt fonden som köttet marinerats i. Låt bräsera under lock tills köttet är genomstekt, 68° innertemperatur. Ta upp köttet och låt det vila.
  4. Blanda ner sockret i skyn. Rör ut majsstärkelsen i lite kallt vatten och vispa ner det i skyn. Skiva köttet och servera det med potatis, sky, sallad och tomater.
Fler recept med: Övrigt