DETTA INLÄGG SPONSRAS AV Bong Touch of Taste

Helstekt fläskkarré med smak av ingefära, citron, chili och vin

Lyft karrén till nya höjder med hetta från chili, syra från lime och sälta från soja.

Annonsen laddas.

Gör så här:

1. Gnid/rubba in ingefära, salt och peppar på karrén.

2. Sätt in köket i cirka 1-1 timmar på 200 grader i ugnen. Köttet ska få en innertemperatur på cirka 75 grader.

3. Fräs lök i olja/smör tillsammans med chili.

4. Häll i vinet och reducera till hälften, tillsätt vatten, fond, limeskal och saft samt soja. Låt koka i cirka 5 minuter. Häll i grädden, koka upp och red vid behov med maizena.

5. Rensa och blanchera brysselkålen, dela i halvor.

6. Skiva bacon fint och knaperstek i pannan.

7. Tillsätt brysselkål och smaka av med honung, salt och peppar.

Recept från Allt om Mat