I annonssamarbete med BONG TOUCH OF TASTE

Lyft karrén till nya höjder med hetta från chili, syra från lime och sälta från soja.

För 4

Ingredienser

INGREDIENSER

600 g fläskkarré
1 bit ingefära färsk riven (välj mängd efter hetta/smak)
salt och peppar

SÅS

1 gul lök hackad
0.5 msk rapsolja
0.5 msk smör
0.5 tsk röd chili finhackad
0.5 dl vitt vin
1 dl vatten
1.5 msk kalvfond eller ekologisk köttfond Bong Touch of Taste
0.5 lime rivet skal samt saften av
0.5 tsk soja till exempel kikkoman
2 dl grädde 40%

GARNERING

brysselkål
bacon
honung

Gör så här:

1. Gnid/rubba in ingefära, salt och peppar på karrén.

2. Sätt in köket i cirka 1-1 timmar på 200 grader i ugnen. Köttet ska få en innertemperatur på cirka 75 grader.

3. Fräs lök i olja/smör tillsammans med chili.

4. Häll i vinet och reducera till hälften, tillsätt vatten, fond, limeskal och saft samt soja. Låt koka i cirka 5 minuter. Häll i grädden, koka upp och red vid behov med maizena.

5. Rensa och blanchera brysselkålen, dela i halvor.

6. Skiva bacon fint och knaperstek i pannan.

7. Tillsätt brysselkål och smaka av med honung, salt och peppar.