Helgrillad kyckling med romglaze och svart bönsallad

Recept på helgrillad kyckling med romglaze och svart bönsallad. Har du inget ­rotisserispett kan kycklingen grillas indirekt på grillgallret. ­Tiden ökar då till ca 1 1/2 timme.

30 minuter + 50 minuter på grillen

Gör så här:

  1. Gnid in kycklingen med olja och krydda den runt om med salt och peppar. Trä upp kycklingen på ett rotesserispett och grilla över indirekt värme (vid sidan av glöden) ca 50 min. 
  2. Glaze: Kärna ur och finhacka chilin. Blanda chili, vatten, rom, socker och soja i en kastrull. Låt koka utan lock till en simmig konsistens. Låt glazen kallna.
  3. Sallad: Skölj av bönorna med kallt vatten och låt dem rinna av. Kärna ur och strimla paprikan. Skär bort skalet och den grova stocken i mitten på ananasen. Skär fruktköttet i bitar. Ansa och strimla salladslöken.
  4. Blanda bönor, paprika, ananas och lök. Tillsätt olja, lime och salt. Vänd ner salladen precis före serveringen.
  5. Pensla kycklingen med glazen. Grilla ytterligare ca 10 min runt om, tills kycklingen är genomgrillad, 80° innertemperatur.
  6. Skär kycklingen i bitar och servera med bönsalladen. 

 

Recept från