Hel laxsida i ugn

Hel lax i ugn bakad i parmesan- och citronvinägrett och räkor. Här används samma goda vinägrett till bakning av laxen och till räkorna. Allt kan förberedas dagen före.

Annonsen laddas.

1. Skala räkorna. Blanda ingredienserna till dressingen.
2. Sätt ugnen på 150°. Lägg laxen på plåtar med bakplåtspapper. Salta. Bred hälften av dressingen över laxen.
3. Blanda resten av dressingen med de skalade räkorna och ställ kallt.
4. Tillaga laxen mitt i ugnen till innertemperatur 55°, ca 30 min. Kyl snabbt och förvara sedan laxen i kylskåp tills det är dags för servering.
5. Lägg räkorna på laxen vid servering.

 SE ÄVEN

Sås till lax – enkla recept som lyfter smaken

Enkla förrätter att bjuda på

Kladdigaste kladdkakan – den perfekta efterrätten

Gillar du det här receptet? Missa då inte våra nyhetsbrev som ger matinspiration för hela veckan. Signa upp dig här för att få Veckomenyn och Helgmenyn varje vecka!

Få vardagsmiddagar och helgmenyer komponerade av Allt om Mat:s redaktör.

Recept från Allt om Mat