Hel laxsida i ugn

Hel lax i ugn med medelhavsgrönsaker. Ugnsbakad lax är läcker festmat för många gäster. Enklare kan det inte bli, passar som varmrätt eller som en del på buffé.

Annonsen laddas.

Hel lax i ugn

 

1. Sätt ugnen på 225°. Ansa och skiva fänkålen. Skala och skär löken i bitar. Kärna ur och skär paprikan i klyftor.
2. Blanda grönsakerna med olja i en stor ugnssäker form eller långpanna. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Hacka och strö över timjan. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min. Rör om 1-2 gånger under tiden.
3. Skär bort skinnet från laxen och lägg den ovanpå grönsakerna. Krydda med 1 1/2 tsk salt och 2 krm peppar och droppa över citronsaft. Tillaga ytterligare ca 15 min tills fisken är genomkokt.
4. Örtröra: Mixa örter, citronsaft och olja med mixerstav. Smaka av med salt och peppar.
5. Fördela örtröran över fisken och servera.

SE ÄVEN

Sås till lax – enkla recept som lyfter smaken

Enkla förrätter att bjuda på

Kladdigaste kladdkakan – den perfekta efterrätten

Gillar du det här receptet? Missa då inte våra nyhetsbrev som ger matinspiration för hela veckan. Signa upp dig här för att få Veckomenyn och Helgmenyn varje vecka!

Få vardagsmiddagar och helgmenyer komponerade av Allt om Mat:s redaktör.

Recept från Allt om Mat