Hel grillad gös med fänkål och citronsmör

Förbered gärna citronsmöret och förvara i kyl eller frys. Linda in det i folie och forma till en rulle så är det lätt att skiva.

40 min

1. Fjälla och rensa gösen. Halvera och skiva citronen. Strö 1 tsk salt på fisken, ut- och invändigt. Fyll buken med citronskivor och dill.
2. Ansa fänkålen, skär den i 1 cm tjocka skivor. Koka upp lättsaltat vatten, förväll fänkålen 3–5 min, tills den mjuknat. Låt den rinna av, pensla med olja. Strö på 2 krm salt.
3. Smör: Blanda smör, citronskal, citronsaft och salt.
4. Hetta upp grillen, om du använder kolgrill kan du fösa den varma kolen åt sidorna så att fisken inte ligger direkt över hettan. Grilla fisken under lock, 3–5 min på varje sida. När ryggfenan lätt lossnar är fisken genomgrillad. Grilla fänkålen ca 1 minut på var sida, tills den får färg.
5. Servera gösen med fänkål, citron-smör, kokt potatis och rädisor.

Recept från