Dekorera med uppskuren grön paprika, gurka och morot. ( antal: 2 pers eller 6 pers på buffé)

För 2 person(er)

Ingredienser

350 g nötkött mört, helst filé
2 tsk potatismjöl

Marinad:

1 tsk ingefära finhackad färsk
1 msk kinesiskt risvin eller torr sherry
1 tsk strösocker
0,5 tsk salt
0,25 hönsbuljongtärning

Friterad vitlök:

3 vitlöksklyftor
4 dl rapsolja

Wokning:

2 vitlöksklyftor
1 msk smör
1,5 msk ostronsås
2 tsk kinesisk soja
2 tsk kinesiskt risvin eller torr sherry
2 tsk vatten
1 tsk strösocker
0,5 tsk nymald svartpeppar

Garnering:

strimlad gurka, grön paprika och morot

Heijiao niurou – biff med ostronsås

1. Marinad: Blanda ingefära och risvin och låt stå ca 10 min. Sila risvinet för att ta bort ingefäran.
2. Skär köttet i ca 2 cm stora tärningar. Häll på risvinet och tillsätt socker, salt och smulad buljongtärning. Rör om och låt  marinera ca 30 min i rumstemperatur.
3. Friterad vitlök: Skala och skär vitlöksklyftorna i tunna skivor. Hetta upp oljan i en gryta eller fritös till 120°.  Fritera vitlöken tills den är gyllenbrun. Ta upp med en hålslev och lägg på hushållspapper. Spara oljan.
4. Hetta upp oljan till 150°. Blanda köttet väl med potatismjöl. Fritera köttet ca 1 minut under omrörning.  Ta upp köttet med hålslev och lägg på hushållspapper.
5. Wokning: Skala och finhacka vitlöksklyftorna. Hetta upp smöret i en wok och woka vitlöken ca 2 min. Tillsätt ostronsås och rör om. Blanda ner soja, risvin, vatten och socker. Låt puttra ca 1 minut. Tillsätt köttet, rör om och krydda med svartpeppar.
6. Lägg upp köttet på fat, garnera med den friterade vitlöken och grönsakerna.

Fler recept med: Nötkött, Övrigt