Heijiao niurou – biff med ostronsås

Dekorera med uppskuren grön paprika, gurka och morot.

( antal: 2 pers eller 6 pers på buffé)

Heijiao niurou – biff med ostronsås

1. Marinad: Blanda ingefära och risvin och låt stå ca 10 min. Sila risvinet för att ta bort ingefäran.
2. Skär köttet i ca 2 cm stora tärningar. Häll på risvinet och tillsätt socker, salt och smulad buljongtärning. Rör om och låt  marinera ca 30 min i rumstemperatur.
3. Friterad vitlök: Skala och skär vitlöksklyftorna i tunna skivor. Hetta upp oljan i en gryta eller fritös till 120°.  Fritera vitlöken tills den är gyllenbrun. Ta upp med en hålslev och lägg på hushållspapper. Spara oljan.
4. Hetta upp oljan till 150°. Blanda köttet väl med potatismjöl. Fritera köttet ca 1 minut under omrörning.  Ta upp köttet med hålslev och lägg på hushållspapper.
5. Wokning: Skala och finhacka vitlöksklyftorna. Hetta upp smöret i en wok och woka vitlöken ca 2 min. Tillsätt ostronsås och rör om. Blanda ner soja, risvin, vatten och socker. Låt puttra ca 1 minut. Tillsätt köttet, rör om och krydda med svartpeppar.
6. Lägg upp köttet på fat, garnera med den friterade vitlöken och grönsakerna.

Recept från