Blomkålsbuketter blir knapriga och väldigt goda när de kryddas och ugnsrostas. Med havskräfta och buljongskum blir det en ”smakrätt” av det nya slaget.

För 4 person(er)

Ingredienser

4 havskräftor stora
2 dl vatten
1 msk koncentrerad hummerfond
2 dillkvist
4 msk osaltat smör

kryddig Blomkål

200 g blomkål i små buketter
1 vitlöksklyfta finhackad
1 msk olivolja
0,5 krm curry
0,5 krm spiskummin
0,25 krm svartpeppar nymald
1 krm salt
1 msk dill finhackad

Garnering

0,3 gurka skalad och urkärnad

1. Sätt ugnen på 250°. Blanda blomkålen med vitlök, olivolja, curry, spiskummin, peppar och salt i en ugnssäker form.
2. Rosta den gyllene mitt i ugnen ca 10 min. Blanda i dillen.
3. Koka upp vatten, fond, dill och smör. Dra kastrullen från värmen och lägg i kräftorna. Låt dem dra i 2 min. Lyft upp och skala dem, ta upp dillen.
4. Lägg upp blomkål, tärnad gurka och havskräftor på uppläggningsfat eller i portionsglas. Mixa buljongen skummig och skeda över skummet precis före servering.

Fler recept med: Förrätter, Skaldjur, Tjejmiddag