Spara hälften av majonnäsen i kylen. Servera till andra skalddjur.

För 8 fågelbon

Ingredienser

8 havskräftor
400 g stor bakpotatis (ca 400 g)
7 dl rapsolja till fritering

Asiatisk majonnäs

1 äggula
2 tsk risvinäger
0,5 tsk strösocker
2 dl rapsolja
0,5 tsk sesamolja
0,5 tsk salt

Havskräfta  i ”fågelbo”

 

1. Vispa äggula, risvinäger och socker pösigt. Tillsätt oljan droppvis under vispning. Smaka av med sesamolja och salt. Ställ såsen i kylen för att mogna.
2. Skala och hyvla potatisen tunt, gärna på en mandolin och skär därefter i fina strimlor. Skölj dem i kallt vatten och torka dem torra i en handduk.
3. Hetta upp oljan till 180°. Fritera potatisen gyllenbrun. Låt den rinna av på hushållspapper.
4. Skala havskräftstjärtarna men låt den yttersta änden vara kvar. Doppa kräftstjärtarna i hälften av majonnäsen och tryck fast den friterade potatisen väl.

Fler recept med: Förrätter, Övrigt, Skaldjur