För 24 st

Ingredienser

25 g jäst
6,5 dl vatten
2 msk olivolja
2 msk honung
1 msk salt
1 dl fiberhavregryn
15 dl vetemjöl special
1 dl vetemjöl till utbakning

Fyllning

200 g korv rökt, i tärningar
150 g fetaost i tärningar

Pensling

olivolja
0,5 dl fiberhavregryn

1. Smula jästen i en bunke, värm vattnet till ca 37°. Tillsätt vattnet och rör ut jästen. Blanda ner
olivolja, honung och salt. Tillsätt fiberhavregryn och mjöl, lite taget och spara lite till utbakning.
Arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa i övertäckt bunke
ca 40 minuter.
2. Dela degen i 4 bitar och kavla ut varje del till en rund kaka, ca 35 cm i diameter. Skär varje kaka korsvis till 6 trekanter.
Lägg på fyllningen och rulla ihop dem till gifflar. Lägg dem
på bakpappersklädda plåtar och låt jäsa utan bakduk ca 30 minuter.
3. Sätt ugnen på 225°.
4. Pensla gifflarna med olja och strö över fiberhavregryn. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.
Frys in gifflarna.