Kakorna går utmärkt att frysa in och sedan tina samma dag som festen. Vispa grädden och fyll kakorna strax innan de ska serveras. Det går bra att dubblera receptet.

För 1 20 formar

Ingredienser

200 g smör
4 msk strösocker
4 msk ljus sirap
4 dl havregryn
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 krm salt

Fyllning

2 dl vispgrädde
3 msk konc fläder
1/2 liter jordgubbar

20 min + 10 min i ugnen

1. Sätt ugnen på 200°. Smält smöret i en kastrull och rör i socker, sirap, havregryn, mjöl, bakpulver och salt. Klicka ut smeten i muffinsformar av papper ställda på en plåt.
2. Grädda kakorna mitt i ugnen ca 10 min, tills de är gyllenbruna. Tryck till en liten fördjupning i mitten så fort kakorna ­kommer ut ur ugnen.
3. Ta bort pappersformarna från kakorna och låt dem kallna på galler.
4. Vispa grädden fluffig tillsammans med flädersaften. Klicka den i kakornas fördjupning.
5. Snoppa jordgubbarna och skär dem i mindre bitar. Strö dem över grädden och servera.

Fler recept med: Övrigt