Hästskorna kan bakas ut genom spritsning eller rullas till längder. Med sprits blir de jämnare, men degen är fast vilket gör spritsarbetet svårare.

För 20 st

Ingredienser

200 g smör rumsvarmt
1 dl florsocker
1 dl potatismjöl
3 dl vetemjöl

Fyllning:

1 dl aprikosmarmelad
75 g mörk choklad

1. Rör samman smör, florsocker och potatismjöl. Tillsätt vetemjöl och arbeta hastigt ihop till en deg. Låt degen vila. I kyl om degen ska rullas till längder.
2. Sätt ugnen på 175°. Spritsa eller rulla degen till 1 cm tjocka längder. Dela längderna i 8 cm långa bitar och böj dem till hästskor. Lägg på plåt.
3. Grädda i mitten av ugnen 10-12 min. Ta ut och låt dem kallna.
4. Bred aprikosmarmelad på hälften av hästskorna och lägg samman med de resterande. Smält chokladen i vattenbad eller i mikrovågsugn. Doppa ändarna i chokladen. Lägg på bakgaller och låt chokladen stelna. Förvara torrt eller i frys.