Hästskor

Hästskorna kan bakas ut genom spritsning eller rullas till längder. Med sprits blir de jämnare, men degen är fast vilket gör spritsarbetet svårare.

1. Rör samman smör, florsocker och potatismjöl. Tillsätt vetemjöl och arbeta hastigt ihop till en deg. Låt degen vila. I kyl om degen ska rullas till längder.
2. Sätt ugnen på 175°. Spritsa eller rulla degen till 1 cm tjocka längder. Dela längderna i 8 cm långa bitar och böj dem till hästskor. Lägg på plåt.
3. Grädda i mitten av ugnen 10-12 min. Ta ut och låt dem kallna.
4. Bred aprikosmarmelad på hälften av hästskorna och lägg samman med de resterande. Smält chokladen i vattenbad eller i mikrovågsugn. Doppa ändarna i chokladen. Lägg på bakgaller och låt chokladen stelna. Förvara torrt eller i frys.

Recept från