Tryfflarna håller drygt en vecka i kylskåp.

För 1 22 tryfflar

Ingredienser

Hasselnötstryffel med tranbär

1 1/2 dl hasselnötter
1 dl solrosfrön
1 dl tranbär
6 dadlar
1 1/2 msk kakao av god kvalitet
2 tsk vatten

Garnering

50 g mörk choklad

30 min

Hasselnötstryffel med tranbär

1. Rosta nötterna i torr, het stekpanna tills skalet spricker och börjar svartna. Lägg dem i en kökshandduk och gnugga bort det mesta av skalet. Låt svalna något. Lägg undan ½ dl till garnering.

2. Mixa nötter och frön i matberedare till fint smul. Tillsätt tranbär, dadlar, kakao och vatten. Mixa till slät konsistens. Forma smeten till små kulor och lägg på fat.

3. Finhacka de sparade hasselnötter. Smält chokladen i mikro eller över vattenbad. Rulla kulorna i chokladen och därefter i nöthacket. Förvara tryffeln i kylen.

ca 65 kcal per tryffel

5 g fett, 1,5 g protein, 3,5 g kolhydrater