En värmande kaffedrink, bara för de vuxna. Servera med en chokladfylld havrekaka, den låter sig enkelt göras med färdiga havreflarn. Förbered gärna dagen före och ställ dem svalt. Serverad med choklad- och havrekaka.

För 10 person(er)

Ingredienser

1 vaniljstång
2 dl vispgrädde
2 tsk florsocker
3 dl hasselnötslikör
1 l kaffe varmt, starkt

20 kakor:

200 g choklad (70 %) mörk
1 dl vispgrädde
40 havreflarn

Hasselnötskaffe med vaniljgrädde

1. Börja med kakorna: Finhacka chokladen. Koka upp grädden i en kastrull. Ta kastrullen åt sidan och tillsätt chokladen. Rör tills den smält. Låt svalna. Spritsa krämen på hälften av kakorna och lägg på resterande kakor som lock. Låt kakorna stelna i kylen innan de serveras.
2. Kaffe: Skåra vaniljstången och skrapa ut fröna. Vispa grädden fluffig med vaniljfrön och florsocker.
3. Häll hasselnötslikör i 10 kaffeglas. Fördela kaffet i glasen och toppa med en klick vaniljgrädde. Servera med kakor

Fler recept med: Övrigt, Varma drycker