Har du bråttom kan du ta färdiga persikor på burk.

För 4 person(er)

Ingredienser

4 färska nektariner eller persikor
1 dl strösocker
1 dl torrt vitt vin
2 dl vatten

Hasselnötsglass:

1 dl hasselnötter
0,5 l vaniljglass

1. Halvera frukten och skär försiktigt loss kärnan med en liten kniv om den inte lossnar lätt.
2. Koka upp socker, vin och vatten och lägg i persikorna.
Koka 10-15 minuter beroende på mognad och storlek. De ska vara mjuka men inte sönderkokta. Låt dem svalna i lagen. Dra av skalet och kyl dem gärna.
3. Hasselnötsglass: Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna på medelstark värme 5-10 min. Skaka pannan under tiden och passa så att nötterna inte bränns. Gnid av löst skal i en torr handduk.
4. Finhacka nötterna i matberedare. Strax före serveringen: Tillsätt glassen i bitar och kör samman tills allt blandat sig. Skeda upp glassen i kulor direkt på persikorna eller servera glassen i en skål vid sidan om. Glassen kan också göras helt färdig i förväg.