Harira – marockansk kryddig linssoppa

Recept på Harira - marockansk kryddig linssoppa. En matig och god soppa med mustig smak av kanel och ingefära.

För 8 personer

Ingredienser

2 gula lökar
3 stora selleristjälkar
1/2 dl olivolja
1 dl tomatpuré
1 tsk mald kanel
1 1/2 tsk mald ingefära
2 tsk salt
1/2 tsk nymald svartpeppar
2 1/2 liter vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
2 dl gröna linser
1 burk kikärter (400 g)
1 kruka persilja
1 kruka koriander

40 min

Harira — gör så här:

  1. Skala och hacka löken. Ansa och hacka selleristjälkarna.
  2. Fräs lök och selleri i olja i en stor gryta 2–3 min. Tillsätt tomatpuré och kryddor och låt fräsa ca 3 min. Häll över vattnet. Tillsätt buljongtärningar, linser och kikärter.
  3. Sjud soppan på svag värme under lock ca 30 min. Hacka persilja och koriander och blanda ner i soppan vid servering.
Fler recept med: Afrikanskt, Övrigt