Hembakat smakar SÅ mycket bättre! 
De bröd som blir över passar fint att
äta till frukost nästa dag.

För 12 små hamburgerbröd

Ingredienser

3 dl mjölk
1/2 pkt jäst (á 50 g)
2 msk olivolja
ca 7 dl vetemjöl (ca 420 g)
1/2 tsk salt
1 ägg
2 msk sesamfrön, gärna svarta och vita

30 min + 1 1/2 tim jäsning

Hamburgerbröd – gör så här:

  1. Ljumma mjölken till 37°.
  2. Smula jästen i en bunke och rör ut den i mjölken. Tillsätt oljan.
  3. Tillsätt mjöl och salt och arbeta ihop till en smidig deg (5 min i maskin, 10 min för hand). Jäs under bakduk 1 timme.
  4. Ta upp degen på mjölat bakbord. Dela den i tolv bitar och rulla till små bullar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Tryck till bullarna med lätt hand. Jäs ytterligare 30 min.
  5. Sätt ugnen på 225°.
  6. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över sesamfrön.
  7. Grädda mitt i ugnen ca 10 min.
  8. Rosta gärna brödet på grillen före servering så blir det ännu mer grillsmak på burgaren.
Fler recept med: Matbröd, Övrigt