Hamburgerbröd

Recept på hamburgerbröd. Luftigt, lite briocheaktigt bröd med både ägg och smör i degen. 

20 minuter + 50 minuter jäsning + 10 minuter i ugn

Gör så här:

  1. Värm vattnet till 37°. Finfördela  jästen i en bunke och rör ut den i vattnet. Rör ner ägg, salt och socker. Tillsätt det mesta av mjölet och arbeta degen väl ca 5 min. Låt jäsa övertäckt ca 30 min.
  2. Blanda i smöret och tillsätt lite mjöl så det blir en smidig deg. Ta upp degen på arbetsbänken och dela i åtta bitar. 
  3. Rulla till bullar och lägg på plåt med bakplåtspapper. Platta till bullarna och låt dem jäsa övertäckta 20–30 min. Sätt ugnen på 225°. 
  4. Vispa ihop ägg och vatten. Pensla ovansidan på bröden och strö på sesamfröna. Grädda mitt i ugnen ca 10 min. Låt bröden svalna på galler. 

 

Recept från