Minihamburgare – popburgers

Hamburgare i miniformat. Namnet Popburger kommer från en hamburgerkedja i New York som gör liknande miniburgare. Frys in bullarna som är kvar till nästa gång det vankas brunch, eller gör dubbel sats burgare och coleslaw.

Hamburgare – popburger

 

1. Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret och häll i mjölken, värm till 37°. Häll blandningen över jästen. Rör tills den löst sig.
2. Blanda i socker, salt och mjöl. Arbeta degen i degblandare ca 10 min. Låt jäsa övertäckt 30 min.
3. Dela degen i 16 bitar. Rulla till små bullar, låt jäsa övertäckta ca 20 min.
4. Sätt ugnen på 225°. Pensla bullarna med äggvita, strö över sesamfrön. Grädda mitt i ugnen ca 10 min. Lägg upp bröden på galler.
5. Blanda alla ingredienser till burgarna. Forma till 8 små burgare. Stek dem i smör i stekpannan ca 3 min på varje sida.
6. Blanda ingredienserna till coleslawen. Låt den inte stå för länge, då blir den lite vattnig.
7. Servera miniburgarna i bröd med coleslaw och sallad eller spenat.

* Sweet baby raysås är en söt och rökig grillsås som säljs i välsorterade livsmedelsbutiker.

Perfekt redskap till coleslaw:

Här köper du den bästa mandolinen med keramiskt blad från Kyocera!

395 kr, 339 för prenumerant.

Recept från