Hamburgare med rostade morötter

Rostade morötter i stället för ­pommes frites känns både nyttigt och nytt.

30 min

Hamburgare med rostade morötter

 

1. Sätt ugnen på 225°. Skala eventuellt morötterna. Skär stora morötter på längden. Ansa och skär av blasten på löken. Skär blasten i bitar och spara ­lökarna. Lägg morötterna på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja. Strö över 1/2 tsk salt. Rosta mitt i ugnen ca 10 min. Blanda i lökblasten och rosta ytterligare 5–10 min.

2. Hacka de sparade hela lökarna. Skala, kärna ur och riv äpplet grovt.

3. Blanda färs, 1 tsk salt, peppar, lök och äpple. Forma färsen till fyra burgare. Grilla eller stek dem ca 5 min på varje sida.

4. Skala och skär rödlöken i ringar.

5. Lägg mâchesallad, burgare och lökringar i rostade hamburgerbröd. Servera med morötter och chilisås.

Recept från