Hamburgare med majs- och chiliglace

Här får ordentligt rökt bacon och liquid smoke förstärka röksmaken på hamburgaren. Spara lite av glacen till serveringen.

Gör så här:

  1. Börja med glacen: Blanda samtliga ingredienser. Smaka av med salt och peppar. Spara hälften av glacen till servering.
  2. Salsa: Låt majsen rinna av. Strimla salladslök. Blanda majs, lök och sweet chili.
  3. Skär bacon i små bitar. Blanda det med färs tillsammans med salt och liquid smoke. Forma till fyra stora hamburgare.
  4. Grilla hamburgarna på indirekt värme ca 8 min per sida tills de nått en innertemperatur på 75°. Pensla hela tiden med glacen.
  5. Strö ost på de delade hamburgerbröden. Lägg dem på grillen en kort stund så att osten smälter.
  6. Lägg hamburgarna, sallad, tomat och avokado i bröden. Servera med majs- och chilisalsa och den sparade glacen.

Recept från