Hamburgare med majs- och chiliglace

Här får ordentligt rökt bacon och liquid smoke förstärka röksmaken på hamburgaren. Spara lite av glacen till serveringen.

Hamburgare med majs- och chiliglace Receptbild - Allt om Mat
Agneta Thorsèn

Hamburgare med majs- och chiliglace

Ingredienser 4 person(er)

1,5 tsk salt
600 g nöt- eller blandfärs
0,75 tsk liquid smoke
2 pkt jägarbacon, (à 140 g)
Glace:
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
2 tsk dijonsenap
1 msk äppelcidervinäger
1,5 msk pressad apelsin
0,5 tsk liquid smoke
1 dl ketchup
1,5 msk mörkt muscovadosocker
1 msk äppelmos
Majs- och chilisalsa:
2 st salladslökar
2 msk sweet chili
200 g burk majs, (1 liten)
Tillbehör:
2 st tomater, i skivor
2 st avokador, i skivor
4 st hamburgerbröd
4 msk cheddarost eller annan lagrad ost, riven
ekbladssallat

1. Börja med glacen: Blanda samtliga ingredienser. Smaka av med salt och peppar. Spara hälften av glacen till servering.
2. Salsa: Låt majsen rinna av. Strimla salladslök. Blanda majs, lök och sweet chili.
3. Skär bacon i små bitar. Blanda det med färs tillsammans med salt och liquid smoke. Forma till fyra stora hamburgare.
4. Grilla hamburgarna på indirekt värme ca 8 min per sida tills de nått en innertemperatur på 75°. Pensla hela tiden med glacen.
5. Strö ost på de delade hamburgerbröden. Lägg dem på grillen en kort stund så att osten smälter.
6. Lägg hamburgarna, sallad, tomat och avokado i bröden. Servera med majs- och chilisalsa och den sparade glacen.

Recept från