Hamburgare med kål- och äppelcoleslaw och rostad färskpotatis

Dessa hamburgare går snabbt att göra och är populära hos både stora och små.

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 250 grader. Skrubba potatisen och halvera den. Lägg den på en plåt med bakplåtspapper.  Ringla över 1 msk olja och strö på 1 tsk salt. Rosta potatisen mitt i ugnen ca 15 min.

2. Coleslaw: Finstrimla kålen, gärna på mandolin. Kärna ur och tärna äpplet smått. Blanda kål och äpple med yoghurt och smaka av med salt och peppar.

3. Blanda färsen med 1 tsk salt och peppar. Forma den till fyra stora burgare. Stek dem i 1 msk olja i en stekpanna i 4 min på varje sida.

4. Värm hamburgerbröden i ugnen ca 2 min. Skiva tomaterna.

5. Lägg hamburgarna i bröden och toppa med tomater och coleslaw. Servera med den rostade mandeln.

Perfekt till coleslaw:

Här köper du den bästa mandolinen med keramiskt blad från Kyocera!

395 kr, 339 för prenumerant.

Recept från