I annonssamarbete med SöNDAG

Passar utmärkt till ett smakrikt rödvin.

För 4 portioner

Ingredienser

Till hamburgarna:

400 g oxfärs
salt och peppar
8 grillat bröd i skivor

Tillbehör:

4 tomater skivor
sallad
0,5 rödlök skivad

Till chilisåsen:

2 msk chilisås
2 msk mango chutney

Till coleslawen:

100 g vitkål strimlad
1 krm salt
100 g morot strimlad
150 g majonnäs
1 msk apelsinjuice koncentrerad

Hamburgare med coleslaw

1. Salta kålen och låt den dra några timmar för att bli mjuk. Häll av överflödig vätska och blanda med övriga ingredienser.

Chilisåsen:
2. Rör ihop chilisåsen med mango chutneyn.

Hamburgarna:
3. Forma färsen i fyra biffar. Grilla dem till önskad stek-grad och salta och peppra.

Servering:
4. Lägg ihop bröd och biffar till hamburgare och servera med tillbehör, chilisås och coleslaw.