Hamburgare – godaste receptet på klassikern

Här hittar du ett kanonrecept på klassisk hamburgare. Hemmagjord hamburgare är den allra godaste burgaren och du gör den själv av nötfärs, ta gärna en hamburgerpress till hjälp. Den är också bra snabbmat – särskilt om du hittar ett grövre hamburgerbröd eller helt enkelt serverar hamburgaren med kokt potatis. Vi ger dig också ett gott recept på hamburgerdressing med chilismak.

Hamburgare – godaste receptet

 

Gör så här:

1. Börja med att blanda nötfärsen med salt och peppar. Se till att kryddorna blir väl fördelade men rör inte mer än vad själva blandningen kräver, då kan den lätt få seg konsistens.

2. Lägg färsen på en skärbräda och dela den i fyra lika stora delar. Forma varje del först till en boll som du sedan plattar ut till en rund biff, så att du får en ca 2 cm tjock hamburgare.

Hamburgerdressing:

3. Dela chilin och skär bort fruktväggar och kärnor. Skär den sedan i små, fina tärningar som du blandar med crème fraîche och bostongurka.

4. Hetta upp en stek- eller grillpanna eller ha fin glöd i grillen. Pensla burgarna med olja. Stek på medelgod värme eller grilla på mycket hög värme ca 3 min på varje sida.

5. Grilla eller stek också tomatskivorna hastigt. Lägg ihop hamburgaren enligt följande: Börja med bottenbrödet, sedan sallad, dressing, hamburgare, dressing, tomat, lök och slutligen bröd.

6. Grillar du dina hamburgare på en större utegrill låter du givetvis också hamburgerbröden få lite lagom värme och färg från grillen.

 

Missa inte tillbehören!

Har du en stor grill och uteplats kan du lätt bjuda till grillfest med hamburgare på menyn. Då har du givetvis förberett det hela genom att krydda och forma färsen och ha de lätt oljepenslade burgarna förberedda på ett fat. Tillbehören står också framdukade i anslutning till grillen i väntan på att glödbrasan ska bli tillräckligt het.

Förutom dressing och grönsaker som föreslås här, kan du komplettera med rostad lök, ostskivor, inlagd gurka, peperoni och ytterligare någon köpt sås eller dressing. När tillbehören serveras i separata skålar så kan sedan var och en lägga ihop och komponera sin hamburgare efter egen smak.

Viktigt är bara att glöden är tillräckligt het och burgarna väl penslade med olja så att de inte fastnar på grillgallret.

 

 

 

Hamburgare med högrev

Hemmagjorda hamburgare på högrev – så får du dem saftiga och goda

 

Tillbehör till hamburgare

Vår goda coleslaw passar utmärkt till hamburgaren

 

Recept på hamburgerbröd

Baka egna luftiga hamburgerbröd!

 

 

Gillar du det här receptet? Missa då inte våra nyhetsbrev som ger matinspiration för hela veckan. Signa upp dig här för att få Veckomenyn och Helgmenyn varje vecka!

Få vardagsmiddagar och helgmenyer komponerade av Allt om Mat:s redaktör.

Recept från