Halstrade pilgrimsmusslor på äggcrème med sikrom

Recept på halstrade pilgrimsmusslor på äggcrème med sikrom. Det går lättare att göra en fin och luftig äggcrème om ingredienserna  är rumstempererade.

För 8 personer:

Ingredienser

24 pilgrimsmusslor små, (400 g)
2 msk smör
1 tsk salt
2 krm svartpeppar nymald

Crème:

5 äggulor
3 msk vispgrädde
3 msk crème fraiche
200 g smör rumsvarmt
0,5 krm salt
0,5 krm cayennepeppar
2 tsk majsstärkelse Maizena
50 g sikrom

Topping:

2 msk mandel flagad
3 msk panko
1 msk smör
1 msk dill hackad
1 tsk citronskal rivet

Garnering:

dillkvistar

30 minuter

Halstrade pilgrimsmusslor – gör så här

  1. Topping: Krossa mandeln. Fräs mandel och panko i smör tills det fått fin färg och är knaprigt. Blanda ner dill och citronskal och låt fräset kallna på ett fat.
  2. Crème: Blanda äggulor, grädde och crème fraiche i en kastrull. Sjud under omrörning tills krämen tjocknat. Ta kastrullen åt sidan och mixa ner smöret i omgångar med mixerstav. Krydda med salt och peppar.
  3. Rör ut majsstärkelsen i lite kallt vatten. Värm krämen försiktigt och blanda i redningen. Sjud under omrörning till en fast kräm. Blanda ner rommen.
  4. Stek pilgrimsmusslorna i smör i en stekpanna ca 1 minut på varje sida. Krydda med salt och peppar.
  5. Fördela den ljumna äggcrèmen på tallrikar. Lägg på pilgrims-musslorna och strö över toppingen. Garnera med dillkvistar och servera.
Fler recept med: Fest, Förrätter, Nyårsmeny, Skaldjur