Halstrad laxfilé på ljummen primörsallad med saltbakad rödlök

Lättkokta sommarprimörer och bakad rödlök serveras till halstrad lax och mjuk getostcrème.

1. Sätt ugnen på 200°. Skala rödlöken och skär ett kryss i varje lök. Fördela smöret i kryssen. Häll saltet i en ugnssäker form och ställ i löken. Tillaga mitt i ugnen 15–20 min tills de blivit mjuka i mitten.
2. Mixa alla ingredienser till getostcrèmen till en slät sås.
3. Ansa sockerärterna. Skär salladslöken i 2 cm breda bitar. Bryt av den nedersta biten på sparrisen och skär dem i 3 bitar vardera. Halvera rädisorna.
4. Koka grönsakerna i lättsaltat vatten ca 3 min. Häll av i durkslag och blanda i rucolan.
5. Skär laxfilén i 4 bitar. Halstra dem i het stekpanna ca 2 min per sida. Krydda med salt och peppar.
6. Lägg salladen på tallrikar eller serveringsfat. Lägg på laxbitarna och servera med saltbakad rödlök, getostcrème, kokt färskpotatis och citronklyftor.

Recept från