Halstrad hokifilé med rostade rotfrukter och gräddfilsbearnaise

Hoki är en ”ny” fisk i frysdisken. Den påminner om torsk i utseende och smak. Den fiskas utanför Nya Zeeland.

1. Tina hokifilén, skala och klyfta rotfrukter och lök. Sätt
ugnen på 225°, rosta rotfrukter och lök ca 30 minuter, gärna på plåt med bakplåtspapper.
2. Bearnaise: Skala och hacka schalottenlöken. Lägg den i en kastrull med peppar, dragon och vinäger. Koka samman på svag värme tills nästan all vinäger kokat in. Låt svalna och blanda med gräddfilen. Smaka av med salt.
3. Hetta upp en teflonpanna med 1 msk olivolja. Dela hokifilén i 2 bitar och stek dem 2 min på var sida.
4. Ta ut rotfrukterna när de är mjuka och fått färg, salta och servera med fisk och gräddfilsbearnaise.
Ca 430 kcal per portion, varav 13 g fett.

Recept från