Halloumisallad med rödbetor och kesoröra

En riktigt proteinrik sallad! Servera gärna med surdegsbröd.

30 min

Halloumisallad med rödbetor och kesoröra

 

1. Koka rödbetorna mjuka i saltat vatten ca 25 min.
2. Koka linserna i rikligt med saltat vatten ca 25 min. Tillsätt edamamebönorna när det återstår 1 minut av koktiden. Häll av i sil och skölj linser och bönor i kallt vatten.
3. Skölj och skiva tomaterna. Skala och skiva rödlöken tunt.
4. Kesoröra: Mixa 1 näve rucola (spara resten till servering), honung, vitlök,
2 msk olja och 1 msk vatten. Tillsätt keson. Krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar.
5. Blanda linser och bönor med 1 msk olja, 2 msk vinäger och 1 krm salt. Skala och klyfta de kokta rödbetorna.
6. Tärna halloumin. Stek den frasig på hög värme i 1 msk olja.
7. Varva linser, bönor, rödbetor, tomat, lök, halloumi och den sparade rucolan. Servera med kesoröran.

Recept från /LagaLätt